Kategoriarkiv: Okategoriserade

Arenorna & städerna

Nu kommer det att komma ut väldigt många inlägg fram till VM…

Luznjnikistadion, Moskva Kapacitet: 81 000

Kristovskijstadion, Sankt PetersburgKapacitet: 70 000

Otrkytie Arena, MoskvaKapacitet: 45 000

Kaliningradstadion, KaliningradKapacitet: 35 000

Kazan ArenaKazanKapacitet45 000

Cosmos ArenaSamaraKapacitet: 45 000

Nizjinij Novogorod-stadion, Nizjinij NovogorodKapacitet: 45 000

Volgograd Arena, Volgograd

Kapacitet: 46 000

Mordvinien Arena, Saransk Kapacitet: 45 000

Rostov Arena, Rostov-na-Donu Kapacitet: 45 000

Olympiastadion, SotjiKapacitet: 48 000

Centralstadion, JekaterinburgKapacitet: 35 000

12. Colombia

Det förra världsmästerskapet var en stor colombiansk succé. Med James Rodriguez i centrum och spelare som Juan Cuadrado, Jackson Martinez och Carlos Bacca. Och trots att man åkte ut i kvartsfinal sågs man som vinnare i den 20:e upplagan av FIFA:s världsmästerskap. I sin grupp vann man alla av sina matcher mot Grekland, Japan och Elfenbenskusten. En ganska lätt grupp för Colombia nu i efterhand. I åttondelsfinal mötte man Uruguay. Ett landslag som precis tappat Luis Suarez efter att han bitit Chiellini. Den matchen blir och kommer bli ihågkommen för det, kanske snyggaste, målet som James Rodriguez gjorde när han tog ned bollen och sköt den via ribban och in på volley. Som sagt är det målet ett av de absolut snyggaste någonsin i ett VM, trots att Robin Van Persie vann Puskas Award i FIFA-galan. Förhoppningsvis ser vi samma sorts kvalitet i denna turnering av Colombia.

Colombia har haft några udda spelare. Vissa kommer säkert ihåg målvakten René Higuita som gjorde båda idioträddningar och fler kontroversiella saker. Han gjorde den, kanske, snyggaste räddningen någonsin med sin ”skorpionspark” och tabbade sig också några gånger, vilket ledde till konsekvenser för hela landslaget. 1990 var han för långt ute när han försökte dribbla av Roger Milla i 90:e minuten i den andra gruppspelsmatchen, vilket gjorde att det colombianska landslaget fick lämna Italien.

Fyra år senare var Colombia ett av de favorittippade länderna. Man hade vunnit med hela 5-0 och colombianerna kom till USA med stora förväntningar. I laget spelade Colombias mest välkände spelare Carlos Valderrama. Men trots att man var så favorittippade kom man sist i sin grupp. Detta efter förluster mot Rumänien och USA. I den sistnämnda matchen gjordes ett självmål som skulle få stora konsekvenser. Mittbacken Andrés Escobar gjorde ett mål som skulle leda till hans död när han råkade styra bollen i mål.

I år blir det säkerligen inget mord om någon gör ett misstag. Och man möter inte USA. I år möter Colombia Polen, Senegal och Japan. En ganska jämn grupp där Colombia är favorittippade. Alla andra lagen har jag redan skrivit om, så de lagen vet ni förmodligen redan om. Jämför man truppen med de andra i gruppen ser man nog att Colombia har den bästa truppen. I laget har man spelare som James Rodriguez, Radamel Falcao och Juan Cuadrado. Tre spelare som visat upp sig i toppfotbollen. Presterar de i turneringen kan Colombia gå långt.

Följ Colombias VM-matcher här!

19 juni – Colombia-Japan 14:00 TV4

24 juni – Polen-Colombia 20:00 TV4

28 juni – Senegal-Colombia 16:00 TV4

Tillbaka återigen!

Hej, nu är jag återigen tillbaka efter min omedvetna semester. Jag har saknat skrivandet, men nu är jag i alla fall tillbaka och det blir förmodligen ingen paus på ett tag. 

Man kan ju säga att det hänt mycket under de här tre månaderna. Det har hänt väldigt mycket. Tittar jag på mitt senaste inlägg så skrev jag om Manchester United och lovordade dem väldigt mycket. Det gör jag nog inte längre på ett tag. Pogba har varit ett fiasko, likadant Mkhitaryan. Rooney ska vi inte ens tala om. Under landslagssamlingen kom det ut att denne Wayne Rooney ska ha druckit sig full på ett hotell i Watford. Då var han alltså stupfull.

Svenskarna har börjat leverera internationellt också. Emil Forsberg allra mest. Under sina tio senaste matcher har han gjort fem mål och fem assist. Han har alltså varit inblandad i ett mål per match. Emil ForsbergDessvärre har det gått för John Guidetti. Endast ett mål och två assist på sex matcher. Victor Nilsson Lindelöf har spelat från start i varenda match i Benfica denna säsong. Det anser jag är bra gjort av en svensk mittback nuförtiden. Benfica har ju på senare tid fostrat många bra spelare. Bland andra Renato Sanches, David Luiz (han var bra) och Angel Di Maria. Även Eusebio fostrades i Benfica.

AdventskalenderJag planerar även att göra en Adventskalender med nedräkning till jul. Ser faktiskt fram emot det.

Ha d gött, hajj!

Från toppen till botten…

Efter gårdagens match mellan FC Barcelona och Atletico Madrid så ställde man ju sig frågan, ‘Vad fan hände egentligen?’.

Barcelona som var helt outstanding för en månad sedan åkte ut ur Champions League. Istället skulle Atletico gå vidare med 3-2 på två matcher. Enligt mig var Madrid-laget helt klart det sämre laget som jag räknade med att åka ut. Men så blev det inte.Cf8m4XSVAAAthdh.jpg-large

Imorgon får vi reda på lottningen till semifinalerna i Champions League och jag hoppas på att det blir Man City mot Atletico och Real Madrid mot Bayern. Jag hoppas vilja gå till O’Learys och kolla på finalen den 28 maj, men om Real spelar mot Atletico blir jag inte så sugen på att kolla.

Jag är ju Barca-fan…

SM-GULDET FÅR VÄNTA…

I lördags så spelades SM-Finalen i bandy mellan Västerås SK och Villa Lidköping BK. Som invånare i Lidköping hejar jag på Villa. Detta ångrade att jag gjorde eftersom att de tog ett silver istället för ett guld. Villa som på sina 82 år som klubb inte tagit ett enda SM-guld får vänta och det får vi andra i Lidköping också göra…

I protest skriver jag inte mer. Jag är så sur.