Kategoriarkiv: Zlatan Ibrahimovic

Ett debutmål i Premier League. Varför inte?

Ja, säsongens första Premier League-omgång är snart förbi och kunde det blivit en bättre start. Inte enligt Manchester United-fans i alla fall.

Idag såg jag en väldigt bra öppningsmatch från Man Uniteds sida. Inte minst från Eric Bailly. En stabil mittback som 22-åring ser ut att ha en ljus framtid framför sig. Killen tog liksom priset som matchens lirare. Jag beundrar honom verkligen. Alltså, det är inte ofta man ser en riktigt tuff, bollskicklig, snabb spelare i England. Riktig guldklimp som Mourinho har hittat.

Men, Zlatan då! Han debuterar med ett mål i Premier League. Kan man börja en säsong bättre som anfallare? Med klackar, farliga frisparkar och precisa passning så får han nog godkänt från mig också.

Sedan kan vi ju snacka om maskrosen i mitten, Marouane Fellaini. Alltså sicken kratta. Har man i modern tid sett en värre mittfältare. Han kan ju inte ens slå en passning. Och han kan knappast gå in i en närkamp korrekt utan att använda armarna. Jag vill se någon försvara honom. Skulle vara kul att höra argumenten.

Kul att Leicester City förlora också. Mot Hull. Med en snabb slutsats så kommer alltså Hull vinna ligan i år. Och sett till statistiken så har inga regerande ligamästare förlorade sin öppningsmatch under hela Premier Leagues historia. Alltså när det grundades 1992.

Silly-sommaren! Sjukaste övergångsfönstret någonsin!

Igår kväll stod det klart att Gonzalo Higuain skrivit på för Juventus. Då var transfersumman hela 76,5 miljoner pund, vilket motsvarar 860 miljoner svenska kronor. Detta gör att Higuain blir den tredje dyraste övergång någonsin. Jag anser att han inte är värd det. Jaja, han gjorde en bra säsong i Napoli och kallades Maradonas ersättare.

Higuain Juventus

 

 

 

 

 

Är detta inte det sjukaste transferfönstret någonsin?

Zlatan har flyttat till Manchester, Hummels till München och Alváro Morata tillbaka hem till Madrid. Manchester City har renoverat för fullt med en Pep Guardiola som tränare, Gündogan och Nolito som kommit denna sommar. Även FC Barcelona har värvat in en kvartett spelare. Denis Suarez, Samuel Umtiti, Lucas Digne och André Gomes har fått chansen att spela för den katalanska storklubben.

Zlatan ManUtd

Vi har också fått läsa och höra om att Paul Pogba ryktas till Zlatans United och Gazzettas ”flasher” om att han är klar. Skulle Pogba gå över till United skulle det bli den dyraste övergången någonsin. Jag tycker personligen att han inte är värd pengarna och att han skulle passa bättre i La Liga. Mer specifikt FC Barcelona. I och med att Pogba flyttar till Manchester skulle de få betala över en och en halv miljard sammanlagt denna sommar.

Till Sveriges största någonsin.

 

ibra7

 

Matchen mellan Sverige och Danmark har precis slutat Zlatans stora leende ger nog värme till hela svenska folket men det kanske blir det sista.

–Det blir kul att avsluta med ett EM i Frankrike, säger Ibrahimovic.

Om detta blir Zlatans sista landskamper så väntar vi oss ett väldigt stort problem. Vem ska ta frisparkarna? Vem ska göra målen?  Vem ska ta hand om media?

Vi får nog vänta på att landslaget hittar en hyfsad spelare som kan göra några av alla saker som Zlatan har gjort för att allt det som Zlatan har gjort för Sverige kommer nog aldrig göras om. Zlatan har en av världens största personligheter.

HELA svenska folket kommer sakna honom. Vi har inte insett att någon som Zlatan händer bara en gång per århundrade.

När Zlatan då kommer lägga skorna på hyllan så kommer det förmodligen kännas som att någon släkting har gått bort. Han kommer då aldrig att spela för Sverige mer… Låt det sjunka in.

Jag kommer vara stolt över att få berätta för mina barn att när jag var liten så fick jag växa upp med alla Zlatans konstmål, finter och Sverige som världskänt i fotboll pågrund av just Zlatan.

LYCKA TILL I EM SVERIGE!

Zlatan mot MFF

Ikväll klockan 20:45 spelar Zlatans PSG mot hans första a-lagsklubb Malmö FF. Det här kommer nog vara en av de största matcherna någonsin för blivande 34-åringen.

Idag ska Malmö FF bara spela och njuta för detta kommer nog inte spelarna vara med om någonsin mer. Samtidigt så trodde knappt någon att MFF skulle gå vidare till CL i år. Malmö har ett helt annorlunda lag jämfört med förra året och kommer troligen ha ett helt annat lag nästa år också. Såklart är det konstigt med tanke på FFP-reglerna men sådan är fotbollen idag.

Paris har ju blivit ett lag som platsar i top 10. Kanske top 5 men det är ju bara en åsikt. Med ett lag som Real Madrid i gruppen så MÅSTE PSG prestera idag. Så Malmö kommer att få det tufft idag.

Idag blir det 3-1 till PSG… Zlatan gör Hat-trick och Rosenberg gör 1 mål.