Kategoriarkiv: Stoke

Arsenal-Stoke

I lördags var jag på Emirates Stadium och kollade på fotboll. Det var en match med bra stämning och 2 mål. Jag tyckte själv att det var en bra match. Jag tänker skriva om matchen.

Arsenal startade bra och hade redan skjutit i stolpen två gånger efter 10 minuter. Theo Walcott gjorde mål efter att Coquelin bröt och slog upp bollen. Sedan så lugnade tempot ner sig vid minut 25 ungefär. Då hade jag nog kunnat gå och kissa. Sedan när klockan började närma sig 40:e minuten så fick Stoke sitt första läge.

I andra halvleken kom Stoke ut med mycket självförtroende men förstod tillslut att de inte kunde få bollen. Tråkigt nog. Sedan hände det inte så mycket. Det var avslut, hörna, avslut, hörna. osv. I 80 minuten så blev Giroud, Oxl. Chamberlain och Arteta in. Då blev det ett mål till. Oliver Giroud gjorde det målet. Sedan började få chanser efter chanser men gjorde inte mål. Det var tack vare Jack Butland–blivande a-lagsmålvakt förhoppningsvis–som räddade Stoke från tvåsiffrigt.

Matchens lirare för Arsenal respektive Stoke:

Jag tror att matchens lirare för Arsenal var Francis Coquelin för att han gjorde snygga tacklingar och viktiga passningar. Enligt mig har han potentialen att bli som Patrick Viera som kommer från samma land och är en av de bästa någonsin i Arsenal. Jag tror att jag och Wenger tänker likadant.

Matchens lirare i Stoke var tveklöst Jack Butland som gjorde 5 räddningar som vanliga målvakter knappt gör varje match. Stoke hade tur att de hann köpa honom. Han hade säkert passat i vilket top 5-lag som helst. Han skulle säkert passa i Liverpool.