Kategoriarkiv: Villa BK

Villa Lidköping BK formsvacka

6-7, 1-1 och 2-3. Ja, dessa är Elitserieledarnas tre senaste resultat. Och inte bara det. Förlusterna kom på hemmaplan mot åttan, samt tian i tabellen. Med en så bra start på säsongen så är det förvånande hur dåligt det gått. Villa saknar något. En ledare. En 83:a.

Ända sedan Daniel Andersson lämnade har Villa känts lite sämre. Man försöker hitta spelaren som kan styra laget. Johan Esplund, David Karlsson eller Jesper Eriksson. Inga av dem funkar. Även de yngre försöker styra. Spelare som Martin Karlsson och Joel Broberg försöker sig på att styra och ställa. Men inga av dem kan hålla ihop offensiven och defensiven, i alla fall inte som Daniel Andersson.

Villas tre senaste matcher har rent ut sagt varit usla. Man har tänkt för lite på att göra mål och för mycket på att inte släppa in något mål. Detta gör villa nervösa, vilket de verkligen inte behöver bli med tanke på att de inte möter topplag. Lagen de möter borde de kunna vinna med 5-6 mål mot. Bara titta på oddsen. Man kunde fått 19 gånger pengarna om man satte vinst på Tellus igår. Säger det inte något om den sanslöst dåliga prestationen Villa gjorde igår. Ni vet väl också att det brukar bli många mål i bandy, ibland tvåsiffrigt. I Villas två senaste matcherna  har de gjort tre mål. Tre!

Villa är även kända för sin höga publiksiffra. Idag var den knappa tretusen och man skulle kunna tro att det var tvåtusen på läktarna för stundtals under matchen var det stendött. Men för två raka förluster som serieledare på hemmaplan finns det inga ursäkter. Det är för dåligt, alldeles för dåligt. Villa behöver en förändring och den bör ske snarast. Spelsystem, tränare eller spelare. Vad som helst. Något måste ändras på.

 

Inför Villa BK-Bollnäs

Villa-Vetlanda, Magnus Muhrén Sören Turesson/NLT

I morgon är det semifinal i bandy-slutspelet och jag tänkte skriva lite om den. 

Precis som jag skrev i början så spelar Villa Lidköping BK sin första semifinal i detta slutspelet och det känns faktiskt som att Villa tar steget upp till final. För nu när kollektiven är så bra så kan inte många stoppa dem. Speciellt inte Bollnäs som spelar på  Daniel Berlin och Per Hellmyrs, enligt mig.

Det är tänkt att Villa ska använda sin vanliga trupp men lämna utanför det halvskadade Tim Persson som möjligtvis är tillbaka i semifinal 3. Tim går in 90% av vad han brukar och gör inte riktigt det explosiva. Det vill säga att han inte ta sina maxåk och inte accelererar lika snabbt och mycket. Annars så ska truppen vara skadefri.

Villa har gått vidare till semifinal varje år sedan 2009/10 och förhoppningsvis så fortsätter de med det. Ett år gick de till och med till SM-Final och det glömmer jag inte. Tråkigt nog förlorade de med 6-5 även om Villa skulle kunnat gjort flera mål. Men man måste leva i nuet och kanske inte i så mycket statistik. Villas dagsform är bättre än Bollnäs.

För övrigt så har jag fått reda på att Magnus Muhrén vill stanna i Lidköping även om han bor kvar borta i Sandviken men absolut inget är bestämt. Man får ju alltid hoppas…

Bollnäs gjorde en väldigt bra säsong och kom trea i elitserien före  Sandviken. De fick välja efter Västerås och Villa och när lagen valde Vänersborg resp. Vetlanda valde Bollnäs Edsbyn vilket ledde till fem Hälsinglands derby. Det blev en jämn kamp men i den sista och avgörande matchen vann Bollnäs med 5-2.

Villa hoppas förstås på fulla läktare kl.19:00 på Torsdag och det kommer det förmodligen att bli. I alla fall är jag där.

Detta kanske låter lite för mycket men jag tror att Villa BK kommer att bli bandysveriges nya stormakt. Jag är ju ändå ganska säker på att de går till final.

Copyright© Sören Turesson/NLT Sportsnack
Esplund i NLT-redaktionen… Sören Turesson/NLT

 

Jag poddar med Esplund, Muhrén, Wejshag och Semlan…                             Gå in på: NLT

Syns på matchen!

Läs även min förra text om Villa-Bollnäs

Villa Lidköping BK-Bollnäs GoiF

6433

Detta är mitt första bandyinlägg på denna blogg. Jag bor i Lidköping och därför så är jag tvungen att gilla bandy. Villa är ett av Lidköpings största kännetecken. Jag tänkte att det kanske skulle vara kul att läsa om något annat en fotboll.

Lite fakta om Villa BK:

Villa Lidköping BK skapades år 1934 och döptes efter Villa Giacomina som ligger en bit utanför Lidköping. Deras nuvarande hemmaplan är Sparbanken Lidköping Arena som kan ta in drygt 5000 personer. Deras nuvarande spelare som man borde hålla koll på är David Karlsson, Daniel Andersson, Johan Esplund, Jesper Eriksson, Martin Johansson och nyförvärvet och målvakten Jesper Thimfors.

Idag mötte Villa Bollnäs. Om jag får säga det själv så var det en väldigt tråkig första halvlek där det stod 0-1 i paus. Det hände nästan ingenting och jag längtade bara mer och mer hem till soffan för att käka godis. Men när Villa kom ut med en annan känsla så hann Johan Esplund göra mål efter 23 sekunder och 3 minuter senare gör han 2-1. Sedan går det lite mer än 10 minuter och Daniel Andersson kommer fri med Jesper Bryngelsson mot Bollnäs målvakt Prytz och PANG så har Jesper Bryngelsson styrt in 3-1. Och lite senare gör Bollnäs 3-2 på hörna. Men tillslut så slutar matchen efter att Tim Persson gjort mål

Det blev 4-2 och jag har själv utsett matchens spelare i båda lagen.

I Bollnäs så utser jag Per Hellmyrs till Bollnäs bästa spelare för han styrde spelet och startade många anfall. Hellmyrs spelar ju till och med i svenska landslaget.

I Villa utser jag Martin Johansson till deras bästa spelare. Martin Johansson gjorde många viktiga brytningar och offrade sig verkligen för sitt lag.

Nu ligger Villa faktiskt 2:a i elitserien efter Sandviken med 4 matcher spelade. Nu får jag hoppas på det bästa och kolla på resten av hemmamatcherna.