Arsenal-Stoke

I lördags var jag på Emirates Stadium och kollade på fotboll. Det var en match med bra stämning och 2 mål. Jag tyckte själv att det var en bra match. Jag tänker skriva om matchen.

Arsenal startade bra och hade redan skjutit i stolpen två gånger efter 10 minuter. Theo Walcott gjorde mål efter att Coquelin bröt och slog upp bollen. Sedan så lugnade tempot ner sig vid minut 25 ungefär. Då hade jag nog kunnat gå och kissa. Sedan när klockan började närma sig 40:e minuten så fick Stoke sitt första läge.

I andra halvleken kom Stoke ut med mycket självförtroende men förstod tillslut att de inte kunde få bollen. Tråkigt nog. Sedan hände det inte så mycket. Det var avslut, hörna, avslut, hörna. osv. I 80 minuten så blev Giroud, Oxl. Chamberlain och Arteta in. Då blev det ett mål till. Oliver Giroud gjorde det målet. Sedan började få chanser efter chanser men gjorde inte mål. Det var tack vare Jack Butland–blivande a-lagsmålvakt förhoppningsvis–som räddade Stoke från tvåsiffrigt.

Matchens lirare för Arsenal respektive Stoke:

Jag tror att matchens lirare för Arsenal var Francis Coquelin för att han gjorde snygga tacklingar och viktiga passningar. Enligt mig har han potentialen att bli som Patrick Viera som kommer från samma land och är en av de bästa någonsin i Arsenal. Jag tror att jag och Wenger tänker likadant.

Matchens lirare i Stoke var tveklöst Jack Butland som gjorde 5 räddningar som vanliga målvakter knappt gör varje match. Stoke hade tur att de hann köpa honom. Han hade säkert passat i vilket top 5-lag som helst. Han skulle säkert passa i Liverpool.

Zlatan mot MFF

Ikväll klockan 20:45 spelar Zlatans PSG mot hans första a-lagsklubb Malmö FF. Det här kommer nog vara en av de största matcherna någonsin för blivande 34-åringen.

Idag ska Malmö FF bara spela och njuta för detta kommer nog inte spelarna vara med om någonsin mer. Samtidigt så trodde knappt någon att MFF skulle gå vidare till CL i år. Malmö har ett helt annorlunda lag jämfört med förra året och kommer troligen ha ett helt annat lag nästa år också. Såklart är det konstigt med tanke på FFP-reglerna men sådan är fotbollen idag.

Paris har ju blivit ett lag som platsar i top 10. Kanske top 5 men det är ju bara en åsikt. Med ett lag som Real Madrid i gruppen så MÅSTE PSG prestera idag. Så Malmö kommer att få det tufft idag.

Idag blir det 3-1 till PSG… Zlatan gör Hat-trick och Rosenberg gör 1 mål.

”När det svider i dina ögon mår jag bara bättre”

Zlatan Ibrahimovic, Ibra-cadabra, Kungen av Sverige eller vad ni vill kalla honom ”trakasserade” TV4-expertern Olof Lundh efter att han klagat på att Zlatan inte behövde pengarna som Dressman, VitaminWell och Volvo erbjöd honom. Det som Olof Lundh sa till Zlatan handlade egentligen ingenting om fotboll men samtidigt är han journalist och har yttrandefrihet, som alla andra personer i världen inklusive Zlatan Ibrahimovic. Båda två gjorde båda fel men Zlatan gjorde mest fel. MEN Zlatan är Zlatan så efter detta så är kanske 50% av svenska fotbollsbefolkningen är på hans sida, 45% är på Olof Lundhs sida och 5% bryr sig faktist inte. Men eftersom jag skriver om detta så måste det ju betyda att jag bryr mig. Jag tycker nog ändå att Olof Lundh har mer rätt och att Zlatan, som faktist har miljoner av förebilder, ska tänka efter lite mer vad han säger. Med det sagt så kommer jag avsluta denna text.

18:00, Ryssland-Sverige på Kanal 5.

Transferfönstret Sommar 2015

I år har övergångarna varit mycket lugnare och ingen toppspelare direkt har flyttat. Förutom Kevin De Bruyne har absolut ingen storspelare gått. Den fjärde dyraste spelaren var Anthony Martial som de flesta av oss inte ens visste om för ett halvår sedan. Han flyttade för cirka 500 miljoner (!)+ massor av bonusar. Det är ju inte klokt egentligen.

Men det är ju faktist pågrund av oss som de kan göra alla dessa övergångar. Med alla tv-rättigheter som vi köper och alla tröjor vi köper så har ju de stora klubbarn råd med Lionel Messi och Cristiano Ronaldo. Snart så är ju 1 miljard småpengar för storklubbarna. Tänk vad man hade kunnat göra med bara pengarna för Emil Krafth som gick till Bologna för 5 miljoner. Inom fotboll är det ett underpris men av bara det kan man t.ex köpa 5 BMWs, en villa,  t.o.m 1250 Playstation 4! Så nästa gång en miljardövergång sker så får man tänka efter vad man också kunde gjort av pengarna.

Nog med ekonomi nu! Här är de 10 dyraste övergångarna i sommar:

1.Kevin De Bruyne, Wolfsburg till Man City för 683 milj kr.

2. Raheem Sterling, Liverpool till Man City för 570 milj kr.

3. Angel Di Maria, Man United till PSG för 568 milj kr.

4. Anthony Martial, Monaco till Man United för 469 milj kr.

5. Christian Benteke, Aston Villa till Liverpool för 423 milj kr.

6. Nicolas Otamendi, Valencia till Man City för 406 milj kr.

7. Roberto Firmino, Hoffenheim till Liverpool för 373 milj kr

8. Arturo Vidal, Juventus till Bayern för 334 milj kr.

9. Julian Draxler, Schalke till Wolfsburg för 325 milj kr.

10. Morgan Schneiderlin, Southampton till Man United för 319 milj kr.