SM-GULDET FÅR VÄNTA…

I lördags så spelades SM-Finalen i bandy mellan Västerås SK och Villa Lidköping BK. Som invånare i Lidköping hejar jag på Villa. Detta ångrade att jag gjorde eftersom att de tog ett silver istället för ett guld. Villa som på sina 82 år som klubb inte tagit ett enda SM-guld får vänta och det får vi andra i Lidköping också göra…

I protest skriver jag inte mer. Jag är så sur.

”The little fox”

I år så kan inte en fotbollsintresserad missat att lilla Leicester City har gått upp i ledning i BPL och sjukt som det är värkar det hålla sig med United och Chelsea som de enda ”storlagen” kvar och elva matcher kvar.

Leicester-City-vs-Watford

Jamie Vardy har slagit Ruud Van Nistelrooys målrekord och leder skytteligan med 19 mål i början på mars månad.

 

”The Foxes” säsong började bra och det gick bara bättre med endast tre förluster bakom sig detta året. Med Ranieri som tränare, målgöraren Jamie Vardy och min favoritspelare Riyad Mahrez har inget gått fel.

Som Arsenal-fan säger jag: Hoppas de förlorar!                                            Men som den schizofrena människa jag är säger jag att jag hejar på dem och att jag hoppas att de vinner.

082215-SOCCER-Leicester-City-Riyad-Mahrez-celebrates-scoring-MM-PI.vresize.1200.675.high.87

Riyad Mahrez mina damer och herrar… Min favoritspelare och även en av de mest tekniska spelare jag sett inom fotbollen. Han grym och förtjänar mycket bra kritik.

/Carl Fortea

Inför Villa BK-Bollnäs

Villa-Vetlanda, Magnus Muhrén Sören Turesson/NLT

I morgon är det semifinal i bandy-slutspelet och jag tänkte skriva lite om den. 

Precis som jag skrev i början så spelar Villa Lidköping BK sin första semifinal i detta slutspelet och det känns faktiskt som att Villa tar steget upp till final. För nu när kollektiven är så bra så kan inte många stoppa dem. Speciellt inte Bollnäs som spelar på  Daniel Berlin och Per Hellmyrs, enligt mig.

Det är tänkt att Villa ska använda sin vanliga trupp men lämna utanför det halvskadade Tim Persson som möjligtvis är tillbaka i semifinal 3. Tim går in 90% av vad han brukar och gör inte riktigt det explosiva. Det vill säga att han inte ta sina maxåk och inte accelererar lika snabbt och mycket. Annars så ska truppen vara skadefri.

Villa har gått vidare till semifinal varje år sedan 2009/10 och förhoppningsvis så fortsätter de med det. Ett år gick de till och med till SM-Final och det glömmer jag inte. Tråkigt nog förlorade de med 6-5 även om Villa skulle kunnat gjort flera mål. Men man måste leva i nuet och kanske inte i så mycket statistik. Villas dagsform är bättre än Bollnäs.

För övrigt så har jag fått reda på att Magnus Muhrén vill stanna i Lidköping även om han bor kvar borta i Sandviken men absolut inget är bestämt. Man får ju alltid hoppas…

Bollnäs gjorde en väldigt bra säsong och kom trea i elitserien före  Sandviken. De fick välja efter Västerås och Villa och när lagen valde Vänersborg resp. Vetlanda valde Bollnäs Edsbyn vilket ledde till fem Hälsinglands derby. Det blev en jämn kamp men i den sista och avgörande matchen vann Bollnäs med 5-2.

Villa hoppas förstås på fulla läktare kl.19:00 på Torsdag och det kommer det förmodligen att bli. I alla fall är jag där.

Detta kanske låter lite för mycket men jag tror att Villa BK kommer att bli bandysveriges nya stormakt. Jag är ju ändå ganska säker på att de går till final.

Copyright© Sören Turesson/NLT Sportsnack
Esplund i NLT-redaktionen… Sören Turesson/NLT

 

Jag poddar med Esplund, Muhrén, Wejshag och Semlan…                             Gå in på: NLT

Syns på matchen!

Läs även min förra text om Villa-Bollnäs

ÄNTLIGEN TILLBAKA!

Nu har jag inte lagt ut något på säkert 4 månader och det känns som att denna bloggen står helt still. Jag tänkte fräscha upp den lite med ett 1 mars och efter min första praodag känner jag mig väldigt sugen på att skriva mer.

Jag har gjort mitt nationella prov i svenska och mina lärare var tvungna att rätta proven som vi har gjort. Därför har jag varit på NLT och praoat och kommer att vara där imorrn och i arenan på pressläktaren på torsdagskvällen och liverapportera med Pontus Pettersson som för övrigt egentligen är min handledare men är ledig imorgon. Jag kommer ändå vara på sportredaktionen då så det spelar inte så mycket roll men han är trots allt min handledare.

I alla fall tänkte jag skriva om de kinesiska klubbarna som verkligen gått ”all in” med sjukt stora summor och försökt att värva bland annat Hulk, Turan mm. Som det ryktas om i alla fall. De har även värvat Jackson Martinez, Fredy Guarin, Ramires och Gervinho. Alla dessa spelare flyttade för stora summor till Kina och tjänar miljarder.  Detta kan ju ändra om saker inom fotbollen eller bara förstöra fotbollen med alla dessa pengar, enligt mig.