Vad händer med Sverige?

Okej, jag vet att detta egentligen bara är en hemsida för fotboll och andra sporter, men jag vill ändå säga något för jag ser så många som är tysta och konflikträdda vad gäller denna fråga. Rasism och högerextremism. Jag heter Carl Fortea, är fjorton år och bor i Tofta i Lidköping. Och jag är inte rädd.

Nu är Almedalsveckan slut och alla har fått säga sin åsikt. Ja, bokstavligen alla. Under helgen fick Nordiska Motståndsrörelsen eller NMR ställa sig på torget och hålla tal. Jag har sett Simon Lindberg stå framför ett 100-tal folk och öppet uttala sig rasistiskt. Sverige snackar om yttrandefrihet när det i själva verket är allt ifrån hets mot folkgrupp till förtal och mordhot. Jag skulle så gärna vilja prata med detta så kallade ”parti” om detta. Att människor med lite mörkare hud ska gå omkring och vara rädda att bli nedslagna och förtryckta är helt sanslöst.

NMR har även en egen youtube-kanal. Där ”dokumenterar” de vad som händer när de är ute och demonstrerar. De hänger ut folk som inte följer deras norm och zoomar in på invandrare när de går förbi. Det är en sån sjuk propaganda så att man ställer sig frågan hur de ens följer youtubes policy. Man hänger inte bara ut invandrare och mörkhyade, men också homosexuella, bisexuella, transexuella och queerpersoner eller HBTQ-personer. I en video under pridedagen i Göteborg som man lade ut för lite mer än ett år sedan zoomar man in på när två tjejer kysser varandra för att försöka äckla. Likadant med män som klär sig något annorlunda. Va? Hur kan det ens vara tillåtet att få lägga upp sånt här. De pratar återigen om yttrandefrihet. Ja, jag står till 100% bakom yttrandefrihet, men det som dessa personer säger är ju olagligt. Några av dem säger till och med att förintelsen aldrig hänt. Vad i helvete. Det är 70 år sedan inte 2000. Att man kan få säga sådana saker här i Sverige efter allt vi har byggt upp här. Vi har den högsta levnadsstandarden på Jorden.

Det här står det som beskrivning till deras Facebooksida:

Nordiska motståndsrörelsen, NMR, är en högerextrem nordiskmilitant nazistisk organisation och ett politiskt parti som genom revolution vill ”skapa en nordisk nationalsocialistisk republik bestående av de nordiska länderna Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island och eventuellt även de baltiska länderna.”

De säger klart och tydligt själva att de står bakom vad Hitler gjorde. Han dödade miljontals människor. Han försökte utrota hela länder. Skillnaden på Hitler och NMR är att de klart och tydligt säger att är främlingsfientliga och homofober. Hitler berättade egentligen aldrig riktigt vad hans riktiga intentioner var när han tog över makten var. Men sex år efter han kom till makten hade ett världskrig brutit ut. Idag har vi tur för vi fattar att dessa högerextremister har fel eller i alla fall de flesta av oss.

Vi måste stå upp för detta offentligt. Vi kan inte vara anonyma i denna fråga, för vad gör ett twitter eller facebookkonto utan ett riktigt namn i denna fråga? Vi måste synas.

Dela gärna!