8. Spanien

Spanien, bloggens stamfader (Fortea=spanskt namn)!

Nu är det bara en dag kvar till att VM börjar och jag är MYCKET långt efter i inläggen. Jag kände lite på mig att detta skulle hända, men trots detta tänker jag försöka släppa så mycket som möjligt innan klockan fem i morgon. Så förhoppningsvis har ni mycket att förvänta er. Jag kan avslöja att det kommer en special med VM:s 50 bästa spelare.

Det spanska fotbollslandslaget har nästan alltid presterat sämre än vad de varit förväntade att göra. Under de flesta världsmästerskapen har man varit ett av de bästa landslagen med några av de bästa spelarna. Ändå lyckades spanjorerna inte göra sitt folk nöjda förrän i sitt trettonde mästerskap. Ett mästerskap som jag och många andra kommer att komma ihåg i resten av våra liv. Ja, nu är jag partisk, men faktum är att Iniestas mål är ett av mina första VM-minnen och fotbollsminnen. Andres Iniesta var och är förmodligen en stor del i varför jag gillar fotboll så mycket. Men mästerskapet därefter gick i princip käpprätt åt helvete. Man förlorade med 5-1 mot Holland och därefter med 2-0 mot Chile. Ett världsmästerskap som skulle bli deras sämsta någonsin.

Den spanska fotbollen har än så länge egentligen definierat hela 2000-talet. Tittar du på vad de gjort för fotbollen under detta seklet kan man säga att det inte finns många som gjort mer för fotbollen. Två EM-guld, ett VM-guld och 10 Champions League-titlar på inte ens 20 år. Och vi har inte ens talat om vilka spelare som spelat i Spanien. Spelare som Messi, Ronaldo x2, Ronaldinho, Zidane, David Beckham, Iniesta, Neymar. Jag skulle kunna hålla på i flera timmar. Ja, Spanien är denna fotbollserans mest betydelsefulla land.

I år har de flesta från den förra spanska generationen lagt skorna på hyllan. Endast sex spelare från det lag som vann världsmästerskapet i Sydafrika för åtta år sedan är kvar. Spelare som Iker Casillas, David Villa, Xavi och Carles Puyol spelar inte längre. Och spelare som Juan Mata och Francesc Fabregas blev inte uttagna till det spanska landslaget. Med tanke på speltiden de fått i sina respektive klubbar är det nog inte så konstigt. Ändå, nästa världsmästerskap är Gerard Pique 35 år, Sergio Busquets 34 och Sergio Ramos 36. Detta är kanske det sista vi ser utav den spanska guldgenerationen. Men förhoppningsvis får Spanien en ny guldgeneration i år.

Ni kan nog redan grupperna vid det här laget. Spanien möter det asiatiska Iran och sina grannländer Marocko och Portugal. En grupp som jag skrev om i förra inlägget. Där, som sagt, två länder kämpar för en första plats. En grupp som jag tror att det spanska landslaget vinner.

 

David De Gea, Manchester United  F F F F F

Pepe Reina, Napoli  F F F 

Kepa Arrizabalaga, Athletic Bilbao  F F F 

 

Jordi Alba, FC Barcelona  F F F F 

Nacho Monreal, Arsenal  F F F

Alvaro Odriozola, Real Sociedad  F F F 

Nacho Fernandez, Real Madrid  F F F F

Dani Carvajal, Real Madrid  F F F F 

Gerard Pique, FC Barcelona  F F F F F 

Sergio Ramos, Real Madrid  F F F F F 

Cesar Azpilicueta, Chelsea  F F F F 

 

Sergio Busquets, FC Barcelona  F F F F F

Isco, Real Madrid  F F F F

Thiago Alcantara, Bayern München  F F F F F

David Silva, Manchester City  F F F F

Andres Iniesta, FC Barcelona  F F F F F

Saul Niguez, Atletico Madrid  F F F F

Koke, Atletico Madrid  F F F F

Marco Asensio, Real Madrid  F F F 

 

Iago Aspas, Celta Vigo  F F F 

Diego Costa, Atletico Madrid  F F F 

Rodrigo Moreno, Valencia  F F F F 

Lucas Vazquez, Real Madrid  F F  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *