10. England

I och med att vi hamnat på topp 10 så kommer jag göra en Frankning! 

Ja, pågrund av att jag inte haft tillräckligt mycket koll på spelarna i de före detta trupperna och att inte alla lagen var bekräftade har jag bestämt mig för att börja med min klassiska F-rankning med endast 10 lag kvar. Bra, va? Sedan så tror jag att de flesta av er som läser redan köpt Aftonbladets eller Expressens VM-specialer, men jag tror att det kan vara kul att se vad jag tycker om spelarna. Och så är det kul att bedöma dem.

England! Fotbollens stamfader kan man väl säga. Landet som ”skapade” fotbollen och inspirerat oss svenskar så mycket fotbollsmässigt. Den engelska fotbollen är lite som en tredje förälder för de flesta fotbollsintresserade uppvuxna de senaste 30-40 åren. Premier League känns nog mer nationellt än allsvenskan i Sverige. Med tipsextra, pling i rutan och begränsningen av tv-kanaler var det säkert miljoner svenskar som såg den engelska fotbollen på 80-talet. Nu har VIASAT rättigheterna till Premier League och det har sannerligen blivit lättare att se på både engelsk fotboll och internationell fotboll i allmänhet.

Engelsmännen har alltid varit pressade att prestera i ett mästerskap. Det engelska folket har alltid lite för stora förhoppningar på sitt landslag och är ofta lite för optimistiska. Sven-Göran Eriksson fick stor kritik i början av 2000-talet för att han inte lyckades med det ”bästa engelska landslaget någonsin”. Men det kanske inte var så bra som alla trodde och tänkte. David Beckham var väldigt bra då, men många kommer säkert inte ihåg att England hade det väldigt svårt i kvalspelet innan det VM:et och att det krävdes en otrolig frispark mot Grekland för att säkert ta sig till Sydkorea och Japan året därpå. Där kom man ändå till en kvartsfinal. Varken 2006, 2010 eller 2014 lyckades engelsmännen så bra i VM. Det senaste världsmästerskapet kom man sist (!) i sin grupp mot Italien, Uruguay och överraskningen Costa Rica. 4 år innan det åkte man ut mot bronsmedaljörerna Tyskland när Frank Lampards mål inte blev godkänt, trots att bollen var innanför målet. Detta kunde ha förändrat hela matchen. Det stod trots allt 2-1 då och matchen hade alla möjligheter. Istället åkte England tillbaka hem i ett fiasko. I år däremot har det engelska landslaget faktiskt en möjlighet.

Man får möta nykomlingarna Panama, Tunisien och det favorittippade Belgien. England har som vanligt höga förväntningar och ”kanske i år”, tänker säkert engelsmännen. Grupp G är en grupp med två väldigt bra landslag och två relativt mycket sämre. Belgien har en hel trupp med världsstjärnor medan Panama knappt har en spelare som spelar utanför kontinenten. Det är stora skillnader på länderna. Men inget är skrivet i sten i detta fallet. Alltså, allt kan hända.

 

Ja, nu brukar jag skriva väldigt mycket vad jag tycker om truppen. Här ser ni istället min fina ranking-lista med Englands 23-mannatrupp.

Jack Butland, Stoke F F F

Jordan Pickford, Everton F F F

Nick Pope, Burnley F F F 

 

Trent Alexander-Arnold, Liverpool F F F F

Gary Cahill, Chelsea F F 

Phil Jones, Manchester United F F F

Harry Maguire, Leicester F F F 

Danny Rose, Tottenham F F 

John Stones, Manchester City F F F F 

Kieran Trippier, Tottenham F F F 

Kyle Walker, Manchester City F F F F

Ashley Young, Manchester United F F F 

 

Eric Dier, Tottenham F F F

Dele Alli, Tottenham F F F F F

Jordan Henderson, Liverpool F F F F

Fabian Delph, Manchester City F F F

Jesse Lingard, Manchester United F F F

Ruben Loftus-Cheek, Crystal Palace (Chelsea) F F 

 

Harry Kane,  Tottenham F F F F F 

Marcus Rashford,  Manchester United F F F F

Raheem Sterling,  Manchester City F F F F F 

Danny Welbeck, Arsenal F F 

Jamie Vardy, Leicester F F F 

 

Följ Englands VM-matcher här!

18 juni – Tunisien-England 20:00 TV4

24 juni – England-Panama 14:00 SVT

28 juni – England-Belgien 20:00 SVT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *